torsdag 29 augusti 2013

Introduktion till Buenos Aires

Nu är jag galet nog faktiskt här i Buenos Aires!

Jag lyckades till slut, efter 4 dagars on-and-off packande få ihop allting för att 04.00 på onsdag morgon bege mig till Arlanda. (Liten side-note kring packning: jag var inte i supergod tid med mina förberedelser men hade megaflyt i tisdags. Min kod till mitt nya bankkort kom, jag lyckades hämta ut två packet malariamedicin och böckerna som Petra kom samma dag till posten och det var ren tur att jag kom i tid för att hämta dem) Sen var det 2 h flyg till Amsterdam, vänta där i 1½ h och sedan flyg i 13-14 timmar. Mmmmm. KLM (flygbolaget) serverade dock riktigt bra flygplansmat, jag var sjukt imponerad. Och mycket! Hjälp, det var lunch o middag och där emellan kakor och glass och jag vet inte allt. När de inte hade något ätbart kom de och frågade stup i kvarten om man ville ha något att dricka. Riktigt bra service. Vi var ändå rätt slut när vi kom fram, men gick inte och lade oss förrän långt senare eftersom klockan bara var 19 här. 

 I tio dagar ska jag och Benjamin vara kvar här tillsammans med Annika innan vi åker upp till Salta. Vi ska, som jag förstått det, ha lite intro till Argentina och Buenos Aires och dessutom ha en mindre spanskakurs. Idag har vi tagit det väldigt lugnt; gick runt kvarteret och kollade hur det ser ut här i närheten, knallade ner till floden/kusten och gick lite slackline, hade en kort spanskalektion och nu tar vi det lugnt innan middagen. 

So far känns det rätt bra. Det är klart att det är lite jobbigt med nytt land, nya människor, ny kultur och halv-nytt språk. Det är svårt att slappna av om vi inte är typ själva på vårt rum. Men det är samtidigt lättare nu när jag väl är här, det är mer konkret och jag kan fokusera på att ta en händelse i taget. Även om jag redan har hunnit tänka "men hjälp, ska det vara såhär svårt att prata i ett halvår? Jag kommer ju aldrig kunna vara avslappnad kring folk". Japp. Trots att det hade gått mindre än ett dygn. Jag är väldigt bra på att inte stressa upp mig...Men det ska gå finfint det här, det har ju alla sagt! ;)

Oh, och en sak till: har du någon fördom om Sydamerikaner/Argentina? Jag tycker det vore kul att skriva ner några såna såhär i början av resan så får jag se sen hur mycket jag tycker att de stämmer :)
Äkta vara ska det vara när man reser med holländska KLM 
 Utsikten från mitt och Annikas fönster
 Annika övar slackline med lite assistans av Giselle

En av de större gatorna i närheten
Ciao!

1 kommentar:

  1. Lycka till Ea. Kommer följa din blogg eftersom jag själv är lite nyfiken på detta med volontärarbete i annat land. En uppfattning jag har om latinare är att det stora nordiska vemodet, deppighet och sådant inte är något som man bör lyfta fram, stämmer detta eller är det en fördom? :) Guds frid //Miguel

    SvaraRadera